Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Leo's tårta.

Av Lisa - 2011-09-13 08:44



Tårtbotten:

1 rund spingform 21cm 


3 ägg

3 dl strösocker

1 dl varmt vatten

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver


Smöra å bröa formen.

Vispa ägg å socker vitt å pösigt, tillsätt vattnet under slutet av vispningen.

Blanda mjöl å bakpulver å sikta i detta i äggblandingen.

Blanda väl.

Grädda i 175-200 grader i ca 30 minuter, sänk värmen vi för mycket färg.


Tårtbottnen kan med fördel göras redan två dagar innan tårtan ska serveras å så även fyllningarna.


Undre lagret i Leos tårtor innehöll denna hallonmousse.

Andra lagret bestod av dumlefluff, å det är precis så gott som det låter.


Dumelfluff:

3 dl vispgrädde å 180 gram dumle(23 stycken kolor)

Smält dumlen i grädden under omrörning(får ej koka).

Låt svalna i kylskåp, gärna över natten å vispa till lagom konsistens när tårtan ska monteras.


Jag fyllde tårtan såhär långt redan dagen innan kalaset.


På lördagsmorronen (alltså samma dag som tårtan skulle ätas) täckte jag tårtan med ett tunnt lager marsankräm blandad med vispad grädde för att marsipanen skulle ha något å fästa i. :)

Sen täckte jag tårtan med ett färdigt marspian-lock i vitt å dekorerade med gröna rosor.

Om jag hade haft riktig färg(inte den man köper i vanlig butik alltså, hushållsfärg som smakar blööö), mer marspian å mer tid hade jag även dekorerat tårtans nedre kant med små bollar av marsipan i olika färger å former.

Nu fick det duga utan detta. :D


Rent smakmässigt är jag super nöjd, tårtan var vekligen god.

Utseendemässigt har jag riktigt mycket å jobba på... :P

Men jag ska öva, å fortsätta göra mina egna tårtor i allafall, för hur eller hur så är det himla roligt. :)


 

Jag kan ju även passa på å utlova recpet på de två sallader som jag serverade innan tårtan på kalaset. :D

De kommer, i promise! :)

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards