Vanlig hederlig söndagsstek.
En klassiker som alltid går hem här när det vankas söndagsmiddag.
(utom möjligen hos Stina, men so what? 1 mot resten räknas knappt. :P)
Jag brukar ju oftast göra slottstek, men just denna veckan bestod söndagsmiddagen av fläskstek.
Tillagad i min redan högt älskade crock-pot. :)
Rödkålen som vi åt jämte var för övrigt to die for med.
Å såsen också. :P
Men nu var det köttet vi skulle fokusera på.
Som ni ser blev det för mört för å skäras, men smaken den satt där den skulle ändå. :D
Jag la kort å gott en fläskstek som jag saltat å pepprat i grytan.
Skivade två morötter å delade en gull lök å ett äpple å la runt omkring.
Sen hällde jag på 2 dl vatten, la i en buljongtärning, några lagerblad å ett gäng vitpepparkorn.
Sen på med locket å High i 8 timmar.
Tror det hade räckt med 6 timmar om man nu tvunget vill ha sitt kött i skivor. :D
Det här receptet funkar förståss utan crock-pot också.
I gjutjärnsgryta förslagsvis eller i lergryta eller i ugn.
Tiden anpassa efter tillagningsättet dock. :D