När Viggo ska baka har han oftast ett enda kriterier: "att det ska va sån brun smet som han gillar."
Vad det sen blir för färdigt resultat kan kvitta så länge skålen gå å slicka. :D
Detta recept med just sån smet är väl beprövat hemma hos oss å Viggo(å vi andra) äter gladeligen de färdiga muffinsarna med. :)
Leilas kladdkakemuffins.
12 stycken
2 ekologiska ägg
2 dl stösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao(av god kvalité)
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 gram kvalitetschoklad 70%
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, socker å vaniljsocker vitt å fluffigt.
Smält smöret, blanda det med matolja å sirap å tillsätt i äggblandningen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sej å vänd sen ner dessa försiktigt i äggsmeten.
Smält chokladen å rör ner den i smeten.
Fyll muffinsformar till 2/3 å grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Servera med vispad grädde å gärna färska bär!