Japp, det var vad det stod på vår matlista i dag.
Sagt å gjort. :D
Leo länsade tallriken å jag som älskar fetaost njöt också i fulla drag.
De andra två var väl inte jätteimpade, men att hälften äter är ändå bra i vår familj. :)
Receptet på middagen kommer från Gi in the city så det är således väldigt nyttigt också. :D
Pinjenötsbiffar med fetaostcremé.
Biffar:
600 gram köttfärs
½ dl grädde
1 ägg
salt å svartpeppar
½ kruka basilika
1 vitlöksklyfta
5 stycken soltorkade tomater i olja
50 gram pinjenötter.
Mixa basilika, tomater å vitlök, blanda med köttfärs, ägg å grädde.
Rör sist i nötterna.
Forma till biffar å stek dessa i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Fetaostcremé.
150 gram fetaost
2½ dl créme fraiche
½ kruka basilika
4 stycken soltorkade tomater i olja.
salt å svartpeppar.
Mixa basilka å tomater å blanda i hop med smulad fetaost å créme fraiche.
Vi serverad biffar å ostcremén med ugnsrostade grönsaker, paprika, rödbetor, paprika, rödlök, potatis å palsternacka men det funkar såklart med vad man gillar. :D