När mamman släpar ut en paj på gräset för att få så bra bild som möjligt är det klart att pojkarna ska va med. :D
Rabarberpaj.
6-8 rabarberstjälkar
2 dl socker
2 msk maizena majsstärkelse
Smuldeg:
250 gram smör
1½ dl råsocker
1½ dl kokos
2½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
Skala å skiva ner rabarberna, blanda med socker å maizena.
Tärna smöret å nyp i hop med socker, kokos å vetemjöl.
Blanda i havregrynen försiktigt.
Smöra en fom, lägg i rabarberblandningen å fördela degen över.
Hyvla över lite smör.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med hemmagjord vaniljvisp.
Hemmagjord vaniljvisp.
½ vaniljstång(fröna!)
3 äggulor
½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
Vispa gulor, strösocker å vaniljfrön krämigt.
Vispa grädden(inte för hårt!) å vänd ner äggsmeten.
Jag älskar rabarber, men min familj delar inte kärleken. :)
En paj har jag gjort i allafall.
Resterande rabarber i landet ska jag göra annat med, kanske muffins, chutney eller dryck.
Beror på hur mycket det blir i år. :)