Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Chokladbiskvier.

Av Lisa - 2012-07-11 20:40

Efter att ha bakat Martins favoritkaka(tydligen?! trodde det var tosca?!) dammsugare, med glutenfylld sockerkaka var jag narturligtvis tvungen att kompensera honom, Omgående. Det fick bli chokladbiskvier, i väntan på de glutenfria dammsugarna.

 

 

Chokladbiskvier. ca 20 stycken

 

Bottnar.  

500 gram riven mandelmassa

2 uppvispade äggvitor

 

Smörkräm.

150 gram rumstempererat smör

1 äggula

2 msk kakao

ca 1½ dl florsocker

 

Smält choklad.

 

Bottnar.

Blanda riven mandelmassa med de uppvispade äggvitorna till en jämn smet.

Rulla till bollar å lägg på bakplåtspapper, platta till dem lite på toppen å grädda i 10 minuter i 200 grader.

Låt svalna på galler.

 

Smörkräm

Blanda alla ingredienser till en jämn kräm.

Låt stelna en stund i kylskåp.

 

Bred smörkrämen toppigt på den platta delen av bottnarna(den som legat mot plåten).

Låt stelna i kylen å doppa sen topparna i smält choklad å ställ dem i kylen igen tills chokladen svalnat.

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards