Efter att ha bakat Martins favoritkaka(tydligen?! trodde det var tosca?!) dammsugare, med glutenfylld sockerkaka var jag narturligtvis tvungen att kompensera honom, Omgående. Det fick bli chokladbiskvier, i väntan på de glutenfria dammsugarna.
Chokladbiskvier. ca 20 stycken
500 gram riven mandelmassa
2 uppvispade äggvitor
Smörkräm.
150 gram rumstempererat smör
1 äggula
2 msk kakao
ca 1½ dl florsocker
Smält choklad.
Bottnar.
Blanda riven mandelmassa med de uppvispade äggvitorna till en jämn smet.
Rulla till bollar å lägg på bakplåtspapper, platta till dem lite på toppen å grädda i 10 minuter i 200 grader.
Låt svalna på galler.
Smörkräm
Blanda alla ingredienser till en jämn kräm.
Låt stelna en stund i kylskåp.
Bred smörkrämen toppigt på den platta delen av bottnarna(den som legat mot plåten).
Låt stelna i kylen å doppa sen topparna i smält choklad å ställ dem i kylen igen tills chokladen svalnat.