Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Rullader.

Av Lisa - 2012-07-12 20:14

 


Rullader ja.

På bilden gjorda med lövbiff å serverade med pressad potatis å i dag gjorda på skinksnitzlar å serverade med kokta nypotatisar.

Grundreceptet är dock det samma. :)


Rullader á la Lisa.


Lövbiffar eller skinksnitzlar.

Färskost typ Cantadou i valfri smak(pepparrot å fyra peppar i dag)

Mortlad svartpeppar, rosépeppar å grönpeppar.

Flingsalt.


5 dl vatten.

1 st köttbuljongtärning(knorr found de chef beef använder jag.)

1 msk dijonsenap


2 dl creme fraiche eller grädde.


Bred färskosten på köttskivorna.

Rulla i hop till rullar å fäst med tandpentare.

Bryn rulladerna i omgångar så det får färg runt om å krydda dem i pannan med mortlad peppar å fingsalt.

Häll en skvätt vatten, buljongtärningen å dijonsenap i pannan när alla rulladerna är brynta, vispa i hop å lägg i rulladerna.

Häll på vatten så de täcks å låt småputtra i 1½ timme utan lock. Vattnet ska täcka rulladerna hela tiden så det kan behövas fyllas på efter hand.


När rulladerna är färdigkokta vispar ni bara i hop buljongen de kokat i med lite extra senap å grädde/ creme fraiche å eventuell redning(jag är inte så hemma på hur man gör det utan vetemjöl, så vår blev mer skysås..), lägg tillbaka rulladerna i såsen så servera med de ni gillar. :)

 

 



 
 
Ingen bild

lizette

12 juli 2012 21:45

jisses vad gott det ser ut. har du provat leif mannerströms kycklingrullader? dom kan jag varmt rekommendera.

Lisa

12 juli 2012 21:57

Det har jag inte gjort, men det måste jag göra. :D

 
Ingen bild

Lizette

12 juli 2012 22:47

Receptet finns på nätet.

Lisa

13 juli 2012 08:03

Spännande. :D

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards