Rullader ja.
På bilden gjorda med lövbiff å serverade med pressad potatis å i dag gjorda på skinksnitzlar å serverade med kokta nypotatisar.
Grundreceptet är dock det samma. :)
Rullader á la Lisa.
Lövbiffar eller skinksnitzlar.
Färskost typ Cantadou i valfri smak(pepparrot å fyra peppar i dag)
Mortlad svartpeppar, rosépeppar å grönpeppar.
Flingsalt.
5 dl vatten.
1 st köttbuljongtärning(knorr found de chef beef använder jag.)
1 msk dijonsenap
2 dl creme fraiche eller grädde.
Bred färskosten på köttskivorna.
Rulla i hop till rullar å fäst med tandpentare.
Bryn rulladerna i omgångar så det får färg runt om å krydda dem i pannan med mortlad peppar å fingsalt.
Häll en skvätt vatten, buljongtärningen å dijonsenap i pannan när alla rulladerna är brynta, vispa i hop å lägg i rulladerna.
Häll på vatten så de täcks å låt småputtra i 1½ timme utan lock. Vattnet ska täcka rulladerna hela tiden så det kan behövas fyllas på efter hand.
När rulladerna är färdigkokta vispar ni bara i hop buljongen de kokat i med lite extra senap å grädde/ creme fraiche å eventuell redning(jag är inte så hemma på hur man gör det utan vetemjöl, så vår blev mer skysås..), lägg tillbaka rulladerna i såsen så servera med de ni gillar. :)