Okej, inte den bästa bilden, men ändock, en bild.
På kärleksmums, utan gluten. :D
Glutenfria kärleksmums.
150 gram smör
1½ dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
2½ dl jyttemjöl
Glasyr:
75 gram smält smör
3/4 dl kaffe
½ kakao
1½ msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Sät ugnen på 175 grader.
Smält smöret åblanda med mjölken.
Visp ägg å socker pösigt.
Blanda de trorra ingredienserna å rör i hop allt till en jämn smet.
Grädda i ca 20 minuter.
Blanda i hop glasyren och bred den över den varma kakan, toppa med kokos eller strössel.
Som synes är det här ett helt vanligt recepet men med jyttemjöl i stället för vetemjöl.
Det går dock inte att byta ut rakt av utan mängden jyttemjöl ska va ungefär 3/4 av vad receptet säger gällande vetemjöl.
Jag är verkligen nöjd med det här mjölet hittills å dessa kakorna smakade å kändes precis som om de var bakade med vanligt mjöl. :)
Nästa grej jag ska testa är nån form av småkaka eller choklate chip cookies. :D
Här i Karlshamn säljs mjölet på Coop!