Det blev en matpaj här i går.
Närmare bestämt en freestylead sådan med spenat å fetaost.
Spenatpaj.
Gör å förgrädda din favorit pajdeg(jag gjorde som vanligt lc-varianten a la #56kilo).
Fräs en påse fryst(men tinad) bladspenat tillsammans med två finhackade vitlöksklyftor å två strimlade salladslökar(funkar säkerligen toppen med purjo, men det hade jag ingen. :P).
Krydda med salt å svartpeppar å låt svalna lite.
Gör en äggstanning på 3 ägg, 2 dl mjölk å 1 dl creme fraiche.
Blanda ner spenaten i stanningen å häll allihopa i pajskalet.
Strö över valnötter å smula ett block feta på toppen.
In i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.
Gravad lax passar till(min senaste crawing, som just nu passar till allt!) eller kanske någon god salami eller ägg.
Eller bara som den är med en god sallad. :)