Receptet på själva kakorna i sitt original är Leilas å kommer från boken Call me cupcake.
Jag har bara bytt ut mängden vetemjöl mot en glutenfri mjölmix å det har gått utmärkt.
Smeten blir dock lösare å får hällas i formarna i stället för att skedas upp.
Saffrans muffins.
3 stycken ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl vispgrädde
1 kuvert saffran
2 tsk bakpulver
3½ dl mjölmix(eller vetemjöl)
1 nypa salt
Vispa ägg å socker vitt å pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffranen(jag testade aromen på flaska i dag, funkade utmärkt.), låt koka upp å rör ner grädden.
Rör i hop mjöl, salt å bakpulver.
Skikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
Rör i hop smeten å häll den i muffinsformar.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna.
Chokladfrosting.
Rör i hop 100 gram philadelphia marabou med 60 gram mjukt smör.
Blanda ner 1 msk kallt kaffe å sikta ner 4 dl florsocker.
Spritsa eller bred den släta frostingen på muffinsen, dekorera med strössel eller nått annat fint. :D