Menigen var väl kanske att Martin skulle lagat middagen i dag.Men man kan väl säga att jag kom in å tog över lite, inte för att det behövdes, men för jag ville det. :)
Martin hade i allafall stått för planeringen, å hittat ett recept på kycklingggryta på recepten.se som vi utgick i från. :)
Här kommer mitt modiferade recepet på Paprika-kyckling.
Man behöver:
4 kycklingfiléer
2 hackade charlottenlökar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 paket bacon(knaperstekt)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl vitt vin
kycklingfond(jag hade två "is-tärningar" hemmagjord)
salt, peppar, paprikapulver å cayennepeppar
Bryn kycklingen runt om å ställ i ugnen(175 grader cq 25 minuter) tills de är klara.
Fräs löken å paprikan i smör tills de blivit mjuka.
Häll på vin å grädde å tillsätt creme farichen å fonden.
Krydda med salt, peppar, paprikapulver å cayennepeppar, allt efter egen smak.
Låt koka i hop i ca 15 minuter.
Skiva upp den färdiga kycklingen å lägg bitarna i såsen.
Toppa med knaperstekt bacon.
Vi serverade vår gyta till pås-pommes, men jag kan tänka mej att det blir godare med ris till, å snäppet ännu bättre med färsk pasta för er som kan äta gluten. :D
Till efterrätt ska vi avnjuta världens enklaste mousse, som innehåller endast två ingredienser:
Nutella å grädde.
3 dl grädde å 1 dl nutella för att vara mer exakt.
Värm ½ dl av grädden å vispa de övriga 2½ dl löst.
När grädden är värm smälter man bara nutellan i den för att sen vända ner nutella/grädde i den vispade grädden å låter det stå kallt, å efter ett par timmar är Nutella-moussen färdig. :D
Inte en enda bild blir det, ni får helt enkelt visualisera er det hela, eller provalaga själva. :)
Smaklig spis!