Vaniljpaj med rårörda lingon.
Pajdeg:
125 gram smör, 2 msk socker, 2½-3 dl glutenfrimjölmix(eller vetemjöl) å 1 äggula.
Nyp i hop smör, mjöl å socker.
Tillsätt äggulan å knåda i hop till en deg.
Tryck ut degen i en springform å låt den vila i kylen i ca. 30 minuter.
Fyllning.
3 ägg, 1½ dl strösocker, 1 krm vaniljpulver, 2 dl creme fraiche, 2 msk glutenfri mjölmix(eller vetemjöl).
Vispa ägg å socker pösigt.
Rör ner övriga ingredienser.
Häll fyllningen i skalet å grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Låt pajen svalna.
Rör i hop ca 250 gram tinade lingon med ½-1 dl råsocker.
Bred bär-blandningen över pajen.
Det är minst lika gott med rårörda hjorton på pajen också, om man råkar komma över det. :D