Att göra senap är ett måste i dena här familjen i juletid.
Har provat en hel uppsjö av varianter själv å så brukar pappa göra minst ett par sorter varje år. ;)
Rom-senap kvalar nog dock in som favorit å är med i vårt julfirande för minst tredje året i rad. ;)
Till 1 burk senap behövs:
1/2 dl senapsfrön(bruna i år, ta vad ni gillar. :P)
1/2 burk colemans senapspulver
1 1/2 dl råsocker
1/2 msk ättika
2 1/2 dl vatten
1/2 dl mörk rom(typ Captain Morgan.)
Salt.
Lägg senapsfröna i blöt.
Koka upp senapspulver, ättika, socker, vatten å salt.
(Man kan ha i vetemjöl också om man vill ha en hård-hård senap, men det har inte vi förståss. ;))
Sjud i ca 20 minuter.
Rör då å då.
Ta från värmen å tillsätt fröna(silade!) å rom.
Häll i burkar å ställ kallt.
Känns senapen lös behöver ni inte oroa er så mycket för den saken för den stelnar en hel del när den kallnat! ;)