Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Lax med risotto.

Av Lisa - 2016-03-04 18:55

Den här laxen måste ni faktiskt testa.

Jag har använt laxsida med skinn som jag delat i portionsbitar, men det funkar med frysta filéer med.

Blanda 2 msk honung(flytande är enklast) med 1 msk olja å saft å skal av 1 citron.
Salta å peppra laxen.
Häll blandningen över fisken.
Toppa med mortlade senapsfrön(2 tsk av varje ungefär.)

Laga i 225 grader i max 10 minuter.

Grundrecept på risotto.
1 banancharlottenlök(eller 2 vanliga)
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2 dl aboriris(eller annat "risotto-ris)
7-8 dl varm buljong
1 dl riven parmesan
1 klick smör

Fräs finhackad lök å riset i smör eller olja tills det blir "genomskinligt".
Börja med att spä riset med vinet, sen successivt med buljongen(rör nästan hela tiden) tills riset blivit mjukt(men med en kärna!).
Det tar runt 20 minuter.
Smaka efter hand för ibland behöver man inte använda all buljongen å ibland blir det färdigt fortare än va man räknat med. ;)

Rör sist i osten å smöret.
Klart! :)

För smaksättning kan man välja att krydda upp buljongen(med färsk rosmarin eller paprikapulver tex) eller tillsätta fräst spenat/tomater/svamp eller va man gillar! :)

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards