Torsdagsmiddagen var vegetarisk denna veckan, då det serverades falafel.
Barnen var anigens neggiga(som till allt nytt!) men jag å köttomanen Martin slök allihop. :P
De blev verkligen supergoda, å inte var de svåra att göra heller.
Tummen upp för både falafel å vad som kan va startskottet på mer vegetariska måltider i det här hemmet. :D
Hur gjorde jag då?
Falafel.
(Veganska kikärtsbiffar)
Mixa i matberedare:
Kikärtor, två paket avrunnet á 130 gram.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsstärkelse
sambal olek(eller harissa är nog också gott)
spiskummin
salt
(receptet hittade jag hos arla, å jag valde just det för det inte innehöll vetemjöl som många andra gjorde)
Sen steker man de små falaflarna olja på medelvärme i 3-5 minuter per sida. :D
Vi åt pommes å aioli å sallad till just denna gången.
Men jag kan tänka mej att man kan variera både smaksättning å tillbehör i oändlighet. :D