Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Hemmagjord sushi.

Av Lisa - 2013-12-21 15:50

I kväll vankas det trerätters på Ekebergslundsvägen.

Pulled chicken till huvudrätt, pepparkakscheesecake till efterrätt å hemmagjord sushi till förrätt. :D


 

Dessa hemmagjorda sushibitar är underbara om ni frågar mej.


Å så här gör man:


Hemmagjord sushi.

Du behöver:

Till själva sushibitarna:

2 dl sushiris

2 msk risvinäger

1 msk strösocker

5 tunna skivor gravlax

wasabipasta


Sötsyrlig gurka med ingefära:

1 msk ättika

2 msk vatten

1 msk strösocker

½ gurka

ca 2 cm ingefära


Gör såhär:

Börja med den sötsyrliga gurkan:

Rör i hop ättika, vatten å socker

Skiva gurkan tunt å skär i små bitar å göra likadant med den skalade ingefäran.

Lägg gurka å ingefära i lagen å låt marinera i minst två timmar.


Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Blanda risvinäger å socker å häll detta över det kokta riset, å låt det svalna.

 

När riset är kallt å grukan färdigmarinerad är det dags att montera i hop bitarna.


Det gör man enklast genom att rulla små riskuddar med fuktade händer, klicka på lite wasabipasta på varje kudde, lägga en bit lax ovanpå wasabin å sen toppa med gurkan.

Vill man kan man servera japansk soja till att doppa bitarna i, men det går lika bra utan. :)


Ingen LCHF-mat precis, men jag unnar mej ibland, men jag kan varmt rekommendera ett mer LCHF-vänligt å snabblagat recept också med likande smak.


LCHF-sushi-bitar

Lägg ett par gravlaxskivor omlott på platsfolié, bred på en röra av wasabipasta å philadelphiaost, rullar i hop till en rulle med hjälp av plasten, å rulla sen rullen i sesamfrön innan den läggs i frysen en stund.

Vid servering skivas rullen upp till lagom stora mumsbitar å serveras med soja. :)

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards