Dagens middag.
Enkelt å riktigt gott.
(Viggo åt med god aptit. :P *handklapp*)
Laxburgare:
Kör ca 500 gram laxfilé lite grovt i en matberedare(eller finhacka om ni är bra på det).
Blanda i hop fiskfärsen med 1 ägg, 1 finhackad liten rödlök å 1 halva finhackad röd paprika.
Krydda med salt å paprikapulver.
Forma till burgare å ställ kallt medan ni gör resten av maten.
Stek i medelvarm panna å servera med coleslaw å chili/lime aioli.
Eller är i bröd med pommes till om ni gillar det. :)
Chili/lime aioli:
Lägg 2 äggulor, 1 msk dijonsenap,1/5 msk äppelcidervinäger i en bunke.
Vispa med elvisp å tillsätt rapsolja i en jämn stråle tills majonäsen tjocknar.
Salta å peppra.
Spara hälften av majonäsen till coleslawn å lägg den andra hälften i en skål.
Pressa i 1 klyfta vitlök, riv ner skal från 1 lime å 1 finhackad chili.
Coleslaw:
Strimla vitkål(ca 1/4 dels huvud) grovriv morötter(ca 2 st) å finhacka 1 äpple.
Blanda ner majonäsen som blev över från aioli-tillagningen å en klick gräddfil.
Klart! :D