Ironisk nog är väldigt svag för krämiga allt-i-ett pastarätter.
Inte den lämpligaste crawing man kan ha med en glutenintolerant i familjen eller när man försöker undvika de värsta vetemjölskolhydraterna. :)
Nu finns det dock bönpasta å tillgå.
Till å med på Ica där jag varit å bunkrat.
Det känns lite mer motiverat med denna typ av middagar när hela familjen äter samma pasta å man inte behöver stå å tillverka pastan innan man kan börja med den "riktiga maträtten"
(Även fast lchf-pasta är riktigt gott å nyttigare, men jag är liberal i min kosthållning. Men det är en annan story det..!)
I vilket fall.
Här har ni recept på gårdagens middag:
Saffranspasta med kyckling.
Stek 3 kycklingfiléer så de får färg runt om å låt dem sen gå klart i ugnen.
Finhacka 2 charlottenlökar å 2 vitlöksklyftor.
Fräs löken tillsammans med 1 påse bladspenat å 1 kuvert saffran. Eller en skvätt saffransarom på flaska om ni inte är sånna som har just saffranskuvert på lager hemma. :P
När löken har svettats en stund häller ni sen på ett par dl vitt vin å grädde(riktig!) å låter det puttra i hop tillsammans med tomatpuré.
Salta å peppra å krydda med cayennepeppar efter smak.
Dela kycklingen i lagom stora bitar å lägg den å 500 gram nyskapade räkor i såsen å låt dem bli varma.
Smaka av å bland ner nykokt (bön)pasta å riven parmesan.