Fredagskonceptet var det.
En massa nytt i kväll å en massa gott. :)
Heta räkor med "smördegskex".
Entrecote med polenta å chimichurri.
Snabb tiramisu.
(finns här på bloggen under glutenfritt och efterrätter. :P)
Det ska medges att jag var rejält skeptisk över att rätten inte innehöll någon sås.
Men vet ni?
Det gjorde ingenting! :D
Köttet var världs(unna er det hörrni. ICAs chark!
Rekommenderas. ;)) å det blev verkligen perfekt grillat/stekt. ;)
Polenta var en helt ny bekantskap här i mitt kök å även den får tummarna upp.
Gott å inte alls så meckigt som jag trott. ;)
Polenta till ca 4 personer,
Koka upp 6 dl vatten med en skvätt olivolja.
Rör i 2 1/2 dl polentagryn å salta å koka i hop till en gröt under omrörning(går ganska fort!).
Olja en form å häll i gröten.
Låt den stelna.
Skär i lagoma bitar(mina var inte så snygga precis. :P) å stek/grilla tills bitarna fått lite färg. ;)
Servera som tillbehör till lite vad som helst. ;)
Så.
Första utlåtandet.
Fredagskonceptet.
En toppenidé! ;)