Jag har ju då som sagt fått en crock-pot, å redan i lördags fick den bekänna färg i tillalagandet av revben.
Jag valde just revben för jag aldrig nånsin lagat det innan å liksom kände att nu var det dags.
Egentligen hade jag velat ha små korta knubbiga ribbs(sånna man äter på jul ni vet?) men det hittade jag inga så det fick bli större.
Receptet jag använde funkar säkerligen ypperligt till vilket fläsk-kött som helst(typ karré i bit eller kotletter, då blir det ju mer mat dessutom om man önskar det..!) å är en produkt av inspiration från en massa andra olika recept.
Jag hade inte tid för någon form av för-stekning så jag bara kryddade revben å la dem direkt i grytan.
Kryddningen bestod av paprikapulver, chiliflakes, salt å peppar.
Sen öste jag bara över 1 burk öl, hackade en gul lök plus en hel vitlök samt en röd chili å la det ovanpå köttet. (eller ja, det gjorde väl Martin om jag ska va ärlig... :))
Sen på med locket å ställde in grytan på Low i 8 timmar. :D
Hur gott som helst.
Lagom starkt men ändå smakrikt som tusan.
Å minimalt med jobb. :D
Nästa gång jag gör revben tänker jag dock testa med den mindre sorten, å lite mindre vätska plus tid, för jag hade gärna sett att köttet faktiskt satt kvar på benen, men ändå blir sådär mört som mormors på julafton. :)
För grytans del blir nog nästa uppdrag kyckling.
Både en hel å klubbor tänker jag mej(den är ju rymmlig menar jag. :P). :D
Å då återkommer jag förståss med recept även där.
:D