Jaha.
I torsdags var det dags för crock-poten att stå för middagen igen.
Kyckling lagades denna gången.
Både en hel kyckling plus några extra klubbor fick det bli. :)
Receptet hämtade jag inspiration till från favorit receptet av Mårtenssons kök.
Kyckling i crock-pot med världens godaste sås! :)
Blanda 2 msk salt med 1 kuvert saffran, 1 msk paprikapulver, cayennepeppar å svartpeppar efter smak.
Gnid in kryddorna på kycklingen.
Stoppa in färsk persilja inuti fåglen å lägg den i grytan.
Häll på 2 dl vatten(gärna 1 dl vitt vin/1 dl vatten om ni har det hemma! :)) å kycklingfond(jag hade egenkokt, men det funkar med flaska eller buljongtärning med)
Dela en vitlök på mitten å lägg ner den med skal å allt i grytan.
Ställ in grytan på Low i 8 timmar.
Sen går man till jobbet å låter maten lagas medan man är där.
Helt magiskt skönt å komma hem å veta att max en kvarts arbete på morronen gör att man slipper mat-paniken. :D
Det enda negatvia är att sladden inte räcker till någonstans runt fläkten hos oss, så det blir ett rejält matos som slår emot när man öppnar dörren på eftermiddagen. :)
Såsen görs genom att sila av vätskan från kycklingen å sen koka ner den till hälften ungefär.
Sen rör man ner ca 1 dl creme fraiche å 1 dl grädde.
Salta å peppra om det behövs å rör ner hackad persilja.
Servera med ris, eller som jag med chilifräst broccoli å blomkål. :)