Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Lax med filsås.

Av Lisa - 2016-03-14 13:00

Söndagens middag var både snabblagad å god. :D


 

Hade "myrstack" kvar från lördagen så det fick ugnsbakad lax under ett täcke av philadelphiaost/creme fraiche, rödlök å rom. :D


Har man ingen röra sen innnan är det ju ändå enkelt fixat(1 dl CF, 100 gram philadlephia, en halv burk rom å en liten rödlök bör räcka till tre-fyra laxfiléer) å sen bara in i ugnen(ca 200 grader) i 10-12 minuter. :D

 

Till fisken hade vi pressad potatis, gröna ärtor å ugnsbakad fetaost.

 

Samt världens enklaste filsås.

Som bestod av creme fraiche(hade kanske vari ännu bättre med gräddfil, men det har jag faktiskt sällan hemma), ett par matskedar majonäs(alltid hemgjord!), citronsaft, salt, peppar å dill. :D

Det är gott med hackat ägg i om man har färdigkokta över sen frukosten eller känner för att koka dem just för ändamålet. :D

 

 

Ugnsbakad feta är för övrigt ett höjdar tillbehör om man ändå har ugnen i gång.

Man lägger bara lagom mängd ost i folié, droppar över lite olivolja å pepprar.

Finns det färska örter hemma(rosmarin i mitt fall just denna gången) blir det också gott. :)

 

 



 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards