Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Lowcarb å glutenfritt till kräfskivan. :)

Av Lisa - 2014-08-02 12:30

Kräftor å för den delen räkor är ju egentligen utmärkt mat om man vill dra ner på kolhydraterna.

Om man skippar tillbehör som bröd å pajer då vill säga. :)


Västerbottenpaj är för mej ett sjäkvlart tillbehör, å vet ni vad?

Det funkar nästan ännu bättre utan själva skalet, å blir där igenom både lowcarb å glutefritt.

Förrutom att Västerbottenpaj går hem hos de flesta är det ruggigt enkelt å göra. :)


Glutenfri/lchf-västerbotten"paj".

Blanda riven västerbottenost(ca:2oo gram) med en äggstanning, gjord på 3 ägg å 3 dl gräddmjölk(2 dl grädde 1 dl mjölk tar jag. :)).

Smöra en pajform å häll i blandingen som är pepprad, saltad å kryddad med lite cayennepeppar. :D

Grädda tills "pajen" stannat å fått en gyllene färg. :)

 

 

Ett annat tillbehör jag gjort till kävllens skiva är en räktårta.

Även den är superenkel, kolhydratssnål å glutenfri.

Den kräver dock lite framförhållning då den blir bäst om det görs kvällen innan. :)

 

Glutenfri/lchf Räktårta.

 

Blanda 5 dl fullfet creme fraiche med hackad rödlök, hackad dill, ½ dl het chilisås.

Blötlägg 5 gelatinblad å smält dessa i 2 msk citronjuice(på spisen..).

Blanda ner det smälta gelantinet å 300 gram räkor.

Häll smeten i form med löstagbar kant å ställ kallt i minst 5 timmar, gärna över natten.

Dekorera med laxrosor, kokt ägg, dill å sallad innan servering.

 

 

(bilder får jag komplettera med senare. :D)


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards