Lisoballs blogg! - En ärlig verklighet-Ett vanligt liv!

Lite mera mat-tips. :)

Av Lisa - 2015-07-24 14:55

I kväll innebär alltså huvudrätten i det här hemmet fondue.

Dvs. Kokande buljong direkt på bordet över en brinnande låga där grönsaker å kött tillagas medan man sitter till bords.
Äter ni det någon gång?

Hos oss ser det som kokas alltid likadant ut.
Det är helt naturell ryggbiff i tärningar å marinerad lövbiff som står köttet i anrättningen å så brukar vi ha morötter, små-lök å blomkål.
Paprika å champinjoner funkar också fint, men det händer ganska ofta att vi glömmer just detta. :P

Såklart serverar vi sås(:er!!) till också.
Alltid samma.
En med pepparrot å en med curry.

Currysås med äpple.
Créme fraiche, curry, äpple å en skvätt honung.

Pepparrotssås.
Créme fraiche, riven pepparrot, salt, svartpeppar å lite honung.
Mängd anpassas efter tycke, smak å antal middagsgäster.

Eftersom det är fredag så slår vi till på en trerätters. Både förrätt å efterrätt är välbeprövade de också just i kväll.
Räkcocktail Maxim(http://lisoball.bloggplatsen.se/2012/03/17/7557867-rakcocktail-maxim/) till förrätt å Nougatmousse.

Nougatmousse.
Smält 200 gram nougat å 100 gram mörk choklad i vattenbad.
Vispa 4 dl vispgrädde å 3 äggvitor i separata skålar.
Blanda chokladen å nougaten med grädden.
Vänd ner äggvitorna.
Portionera ut i glas(räcker lätt till 6-8 små portioner!) å ställ kallt nån timme.

Enjoy! :)

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards